سبد خرید من
هیچ محصولی وجود ندارد
گروه علوم قرآن و حديث پايان نامه کارشناسي ارشد
فرمت محصول : word
جدید
چكيده
رنگ، از زمره زبانهاي هنر در آشکارسازي و زبان داري تجربههاي خود و خودي شده يا دروني شده پديدار انساني است و در هر نقاشي و گرايشهاي وابسته به آن در يک حوزه شناختي و مهارتي معين کارکرد بصري مييابد.
هر مکتب و نظريهاي و مشخصاً آموزههاي ديني و به طور خاص آموزههاي قرآني، درباره حيات انساني و از جمله عرصه هنر نيز، به ناگزير نظر معيني دارد که يکي از جمله زير مجموعههاي نظر قرآن شناخت هنر، ديدگاه روان شناختي رنگ است که در کنار مباحثي چون؛ هستي شناسي رنگ، زيباشناسي رنگ و مانند آن قرار دارد. اين ديدگاه در راستاي مباحث يادشده کدام است و کارکرد درماني آن چيست؟ پژوهش پيشرو در قالب يک پاياننامه کارشناسي ارشد بدين سه نکته برجسته پرداخته است. لُبّ نظر برگزيده اين تحقيق، آن است که:
1ـ نظريه رنگ شناخت قرآن کريم در راستاي ديدگاه پيشنهادي هنر شناخت آن بخشي هماهنگ در نظريه قرآني حيات، رشد و تمدن اسلامي است و بر بنيان چشمانداز معين هستي شناختي پيشنهادي قرآن کريم، داراي بهره تحليلي روان شناختي و نيز بهره کاربردي معني درماني است.
2ـ پديدار رنگ در هر دو عالم محسوس و نامحسوس، به راستي واقعيتي عيني است و متعلق به پديدار نور است و حقيقت آن به مدد حکمت الهي دريافته ميشود.
3ـ قرآن، به مثابه کتاب وحي مقدسي در آيههاي خويش، پديدار رنگ در کتاب کبير عالم را تفسير پديدار شناسانه ميکند و به مثابه ساختاري مرکب از دو جهت «از سوي پروردگار» و «از سوي خود » آن را در عوالم غيب و شهادت تفسير ميکند و براي هر رنگي منزلت و جايگاهي در فهم معنيداري هستي و نيز تجربه زندگي انساني را نشان ميدهد و به بُعد باطني تغيير و حيات نظر ميافکند.
4ـ رنگهاي مختلف کارکردهاي روان شناختي متفاوت در فصل باطن زندگي و تجربه زيستِ ديني آدميان دارند. (وجوه اين کارکرد) ابعاد معني دار زندگي را شامل ميشوند. پديدار رنگها مِفصَلِ گذار از معني داري هستي به معني داري زندگي هستند.
5ـ تأويل باطني رنگ ، نگاه و تجربه زيست ديني را رهسپار تفسير انسان کامل محمدي ـ علوي و تبعيت از آن ميسازد.
6ـ کارکرد روان درماني رنگ از شيوههاي موفق معني درماني در دو سطح روان نژندي و هنجارين، است.
كليدواژهها: قرآن ـ روانشناسی رنگ ـ لون ـ صبغه ـ پديدار رنگ _ رنگ درمانی.
هیچ نقدی هم اکنون وجود ندارد