سبد خرید من
هیچ محصولی وجود ندارد
تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر اجرای استراتژی در بخش بالادستی صنعت نفت با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
فرمت محصول : word
جدید
چکيده:
اجرای استراتژی بخش دوم از فرآیند سه مرحلهای تدوین- اجرا – کنترل در مدیریت استراتژیک میباشد. در اهمیت اجرای استراتژی همین بس، که بهترین استراتژیهای تدوین شده بدون اجرا دردی از سازمان دوا نخواهند کرد و عملکرد سازمان را بهبود نخواهند بخشید.
کشور ایران به فرآوردهها و درآمدهای حاصل از بخش بالادستی صنعت نفت وابسته است و این وابستگی به گونهای است که درآمد ارزی کشور، بودجه دولت و هزینه واردات کالا به طور عمده از محل صادرات نفت تأمین میگردد. هم چنین قدرت بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به موقعیتش در بازار جهانی نفت وابسته است. لذا موفقیت یا شکست در اجرای استراتژی این صنعت پیامدهای ملی و بینالمللی خواهد داشت.
برای دستیابی به اجرای موفق استراتژی در بخش بالادستی صنعت نفت بایستی عوامل موثر بر اجرای استراتژی شناسایی شوند و اهمیت نسبی هر یک از عوامل در فرآیند اجرای استراتژی به خوبی تشریح شود. در این پایان نامه برای شناسایی بهتر این عوامل چارچوبی ارائه شده است که عوامل موثر در اجرای استراتژی را در سه سطح مفهومی، تحلیلی و فنی طبقه بندی میکند. هدف از اجرای استراتژی در بخش بالادستی صنعت نفت مطابق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و چشم انداز شرکت ملی نفت ایران، افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در نظر گرفته شده است.
تحقیق صورت گرفته در این پایان نامه از نوع کاربردی میباشد که برای جمع آوری داده از پرسشنامه و اطلاعات موجود در منابع علمی کتابخانهای و الکترونیکی استفاده میکند. برای تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و برای انجام محاسبات مربوط به فرآیند تحلیل سلسله مراتبی از نرم افزار Expert choiceاستفاده شده است.
مطابق یافتههای تحقیق برای دستیابی به هدف افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز سطح فنی اجرای استراتژی اولویت بالاتری خواهد داشت و پس از آن سطح مفهومی و سطح تحلیلی باید مورد توجه قرار گیرد. هم چنین در بین شاخصهای تأثیر گذار بر ایجاد ظرفیت تولید نفت و گاز رهبری سازمان تأثیرگذارترین شاخص شناخته شد .